head-bg

  • /media/egitim.jpg
26 Şubat 2017

FITNESS KAVRAMININ ESASLARI VE BEDEN YAPISINA ÖZEL EGZERSİZ MODELLEMESİ

FİTNESS FEDERASYONU ONAYLI

KATILIM SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMIMIZ AŞAĞIDA AÇIKLANDIĞI GÜN VE SAATTE, FİTNESS KONUSUNDA KENDİNİ GELİŞTİRMEK VE GÜNCELLEMEK İSTEYEN HERKESE AÇIKTIR. 

Eğitim Tarihi ve Saati

26.02.2017, Pazar / 09:30 - 16:30

Eğitim Yeri : Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Estitüsü, Esatpaşa

Adres:   Esatpasa, Mareşal Fevzi Çakmak Cd. 47 A, 34704  Ataşehir/İstanbul

Eğitmen:  Orhan Tezişci

Kimler Katılabilir

Sektörde kendi geliştirmek isteyen Beden Eğitimi Ve Spor Yüksek Okulu Öğrencileri, mezun ve spor eğitmenlerine özel eğitimdir.

*Öğle Yemeği, Çay, Kahve İkramları Fiyata Dahildir. 

KONTENJAN 80 Kişi İle Sınırlıdır

FITNESS KAVRAMININ ESASLARI VE BEDEN YAPISINA ÖZEL EGZERSİZ MODELLEMESİ

Eğitim Semineri Konuları ve Program

  •  09:30 / 10:15 : 1. Ders ( Egzersiz, Fitness Kavramı İle İlgili Esaslar )
  •  10:30 / 11:15 : 2. Ders ( Fitness'ta Bilimsel Yaklaşım ve Prensipler )
  •  11:30 / 12:15 : 3. Ders (Kas ve Metabolik Enerji Döngüsü)
  •  12:15 / 13:00 : Öğle Yemeği Arası
  •  13:00 / 13:45 : 4. Ders (CNS ve Kas Mekaniği İlişkisi )
  •  14:00 / 14:45 : 5. Ders ( Kasların Ortak Özellikleri Ve İşlevselliği )
  •  15:00 / 15:45 : 6. Ders ( Vücut Yapısına Göre Program Dizaynı ve İşleyişi )
  •  15:45 / 16:30 : Soru-Cevap (Doğrular, Doğru Bilinen Yanlışlar ) / Sertifika Dağıtımı

Eğitmen Bilgisi

Orhan Tezişci Kimdir? 

1979 yılında İzmir’de doğdu, ilkokul, orta öğrenim ve lise dönemlerini Ayvalık’ta tamamlayarak 1997 yılında İzmir fuar alanında faaliyet gösteren Eryetiş Vücut Geliştirme ve Fitness Merkezi’nde amatör antrenman çalışmalarına başladı. Aynı dönem içerisinde Amerikan Kültür Derneği altında bulunan İngilizce geliştirme çalışmalarına dahil oldu. Bu dönem içerisinde Fitness ve vücut geliştirme için ilk teorik ve pratik eğitimlerini Erdog Astan, Haldun Sevel ve Özer Baysaling’den almıştır. Özer Baysaling Türkiye’de bu sporların temelini atan kişi ve sistemli uygulamaların ilk temsilcisi sayılmaktadır.

Bu dönem sonrası 1999 yılında Birleşik Devletler Massachusetts Boston’da faaliyet gösteren Dean College’da Sales & Marketing eğitimine başlayarak mevcut akademik başlığa ek olarak American Studies ekolünde profesyonel fitness ve kişiye özel antrenman çözümlemeleri derslerine katıldı.Bu dersler çerçevesinde: temel farmakoloji, endokronoloji, beslenme, biyokimya, biyomekanik,fizyoloji ve genetik derslerine dahil olmuştur.Aynı dönem içersinde Boston Vitamine Shop, Gold’s Gym ve World Gym gibi global faaliyet gösteren fitness merkezlerinin de faaliyetlerine katılarak bu şirketlerin birinci ve ikinci derecede satış ve pazarlama teknikleri ve kişiye özel hizmet yaklaşımları üzerine inceleme ve pratik imkanlarını değerlendirmiştir.

Ürün satış spesifikasyonlarının müşteriye sosyoekonomik ve psikolojik profili ile kişisel açıdan nasıl koordine edileceği üzerine özellikle beslenme ve antrenman ikilisi üzerinden çözümler geliştiren deney sonuç odaklı eğitim çalışmalarında uzmanlaşarak, Gym müşteri ilişkilerinde orta ve uzun dönemli planlamaların kullanılarak bunun satış eylemine nasıl adapte edileceği konusunda pratik uygulamalara dahil olmuş ve Gym bazlı satışta beden dilinin nasıl kullanılması gerektiğine dair özel ders uygulamalı eğitimini Gold’s Gym, Vitamin Shop ve Weekend Guy altında part time şeklinde sürdürmüştür.

Şahsi antrenman pratiğini aynı dönemde Milford Gold’s Gym’de yine bu dönem içerisinde sadece kendi akademisine bağlı kalmayarak Amerika’nın en büyük eğitim kurumlarını bünyesinde bulunduran Boston şehrinin tüm entelektüel ve sosyal imkanlarından yararlanmıştır. Beden objesinin temsili olarak tarihsel açıdan irdelenmesi üzerine resim ve heykel çalışmalarına dahil olmuş, değişkenliğin sanat akımları ile beden üzerinde etkilerini inceleyen araştırmalarına da yine bu dönemde başlamıştır. Türkiye’ye dönüşünde ulusal Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonunun eğitimlerine katılarak resmi olarak kademe antrenörü diplomasını almış, aynı zamanda uluslararası fitness federasyonu olan IFBB’ nin Weight Training Prescrpition Spesialist eğitimine ve sınavına katılarak başarı ile tamamlamıştır. 

Yazmış olduğu Podyum Gerekmez adlı kitabında Neoklasik Fitness; Evrensel beden estetiği değerleri üzerine yapılandırılmış, – vücut yapısına özel egzersiz programları – fikrini esas alan bir disiplindir. Bu esasın temelinde ise öncelikle kişinin hangi vücut tipine sahip olduğunun belirlenmesi yatmaktadır. Bayan ve erkek vücut tiplerini I.V.A.H.O ve I.T.A.HO olarak iki grupta sembolize eden yazar bu kitapta her vücut tipi için hangi egzersiz programının daha doğru olduğunu inceliyor, ve bunu yaparken Klasik Yunan Heykeli’nin sanat tarihinde yüzyıllar boyunca süren estetik değerlerini temel alıyor. Bayan veya erkek olsun bir vücudun estetik açıdan mükemmeliyeti; Simetri ve proporsiyon değerleri ile en, boy ve derinlik kavramlarının bir bütün halinde, armonik olarak görünümündeki akışkanlığa bağlıdır. Üç boyutlu olarak düşünülmesi gereken bu kavram bedensel form kazanma çalışmalarının çekirdeğini oluşturma aşamalarında detaylı olarak anlatmıştır.



Son Maçlar
ABONE OL
Haberler ve ürünler hakkında bilgi almak istiyorsanız lütfen başvurunuz.