head-bg

Voleybol Okulu

Voleybol ile ciddi anlamda ilk tanıştığınız dönem, Spor Okulu'na kayıt olup denge, koordinasyon ve hareket gelişimi gibi motorik özelliklerin de geliştiği temel voleybol tekniklerini öğrendiğiniz antrenmanları için bizimle çalışmaya başladığınız dönemdir.

6 yaştan itibaren grup uyumu ve teknik uyum konusunda seviyenize karar vereceğimiz antrenımıza katılabilirsiniz.
Voleybol okullarımızda 12 yaşa kadar maçlara çıkan yarışmacı Minik takımlarımıza girmek ve daha büyük yaşlardaki Gelişim gruplarımıza yükselmek için devam edersiniz. 6 yaşındaki voleybolcu adayımız için grup uyumu konusunda birkaç antrenman boyunca velilerimizle birlikte gözlem yapmakta ve ardından birlikte karar vermekteyiz.

12-17 yaş sporcularımız, voleybol gelişim gruplarında takımlara girmek ve maç tecrübesi edinmek odaklı plan doğrultusunda çalıştırılmaktadır. 9-10 yaş lisanslı Minik takımlarımız yanında 11-17 yaş ve 18-22 yaş için ileri seviye lisanslı oyuncularımız ayrıca takımlarımızda mücadele etmektedir.

Ali Peçen liderliğindeki teknik kadromuzla odak noktamız Voleybol'da kazanmayı ve şampiyon olmayı bilen sporcular yetiştirmek, başlangıç noktanız ise Ali Peçen Sportif Ataşehir, Üst Göztepe, Maltepe ve Sancaktepe bölgelerimizdeki Spor Okullarımız'dır. 

Voleybol sporunun uluslararası seviyede öğretilmesi için eğitimcilerimizi bu hedefe uygun seçiyor ve öncelikle sürekli kendimizi eğitiyor ve geliştiriyoruz.


VOLEYBOL BRANŞI

Voleybol, psikolojik ve sosyal etkileri bulunan ve 2 baskın özelliğe sahip bir spor branşıdır. Birincisi takımlar arasında file olması sebebi ile voleybolun “Şiddete Kapalı” bir spor dalı olması; diğeri de “Takım Sporu” olmasıdır. 

Takım sporu olması sebebiyle yardımlaşma ve paylaşım, bireysel ve takım olarak kısa ve uzun vadeli hedefler koyup hayatı planlamak, zamanı verimli kullanmak, bütün bunların sorumluluğunu almayı ve bazen bu sorumluluğu başkalarına bırakıp daha çok çalışmak gerektiği bilincini daha küçük yaşlarda çocuklara kazandıran bir spor olarak Voleybol akademik hayata etki anlamında da ön plana çıkmaktadır. 

Fiziksel anlamda Voleybol, uzun kas diye tabir edilen kas tipine ihtiyaç duyulduğu için, bu sporla uğraşan çocukların vücut şekli de bu esnek kas formu doğrultusunda gelişir. Vücudun kas yapısı, ne çok kaslı, ne çok kassız olacak şekilde ideal ölçütlere ulaşır. 

Voleybolu yüksek düzeyde oynayabilmek için çok çalışıyor ve her bir sporcu adayıyla bire bir ilgileniyoruz. Voleybol Okulumuza çok küçük yaşlarda gelen sporcu adaylarımızı hızla lisanslı oyuncu olacakları Minik takımlarımıza taşımak için gerekli planlamayı yapıp hedeflerimize birlikte yürüyoruz.

İstanbul Anadolu Yakası'nda Ataşehir Küçükbakkalköy Merkez salonumuzla birlikte 5 bölgedeki spor salonlarımızla, içinde Cimnastik Salonu ve Performans Fitness Salonu da bulunan Üst Göztepe Emaar AVM yakınındaki tesislerimizle de size mutlaka yakınız.

Takım Menajerimizi 0545 965 20 75 numaralı hattan arayarak haftasonu antrenmanı için bilgi alabilir, büyük yaş grupları için Salı veya Perşembe saat 17:30, küçük ve minik yaş grupları için Cumartesi veya Pazar günleri saat 17:00 ve 18.15'deki tanışma antrenmanımıza katılabilirsiniz.

Lütfen antrenmana katılmak için spor malzemelerinizi yanınızda getirmeyi unutmayınız !

AP Sportif Ataşehir Resmi Instagram Hesabımızı beğenmek için tıklayınız..!

AP Sportif Ataşehir Resmi Facebook Sayfasımızı beğenmek için tıklayınız..!

Voleybolcu olmak ve voleybol oynamayı öğrenmek mümkün müdür?

Voleybol nasıl öğrenilir?

İşte antrenörler eşliğinde voleybol oynamayı öğrenmenize yardımcı olabilecek bazı adımlar;

1. Temel Kuralları Öğrenin: Voleybolun temel kurallarını ve oyunun nasıl oynandığını anlayın. Voleybol sahasının boyutları, sayı yapma kuralları, rotasyon kuralları gibi temel bilgilere hakim olun.

2. Teknikleri ve Becerileri Geliştirin: Pas, smaç, servis, blok ve savunma gibi temel voleybol becerilerini öğrenmeye başlayın. Bu becerilerinizi geliştirmek için düzenli olarak pratik yapın.

3. Servis Tekniklerini Öğrenin: Servis, oyuna başlamak için önemlidir. Farklı servis tekniklerini öğrenin ve servis becerilerinizi geliştirin.

4. Pas ve Smaç Çalışın: Pas verme ve smaç yapma becerilerini geliştirmek için bir arkadaşınızla veya bir voleybol antrenmanıyla çalışın.

5. Savunma Becerilerini Geliştirin: Topu savunmak ve blok yapmak, oyunun önemli bir parçasıdır. Savunma tekniklerini öğrenin ve uygulayın.

6. Takım Çalışması: Voleybol takım oyunudur, bu nedenle takım arkadaşlarınızla iyi bir işbirliği geliştirmeye çalışın. İletişim önemlidir.

7. Düzenli Antrenman: Düzenli olarak voleybol antrenmanlarına katılın veya arkadaşlarınızla maçlar oynayarak becerilerinizi geliştirin.

8. Oyunu İzleyin: Profesyonel voleybol maçlarını izleyerek oyunun taktiklerini ve stratejilerini öğrenmeye çalışın.

9. Form ve Dayanıklılık: Voleybol, hız, çeviklik ve dayanıklılık gerektirir. Fiziksel formunuzu artırmak için düzenli olarak egzersiz yapın.

10. Sabır ve Azim: Voleybol oynamak zaman ve çaba gerektiren bir süreç olabilir. Sabırlı olun ve sürekli olarak çalışmaya devam edin.

Voleybolu öğrenmek ve iyi bir voleybolcu olmak zaman alabilir, ancak düzenli pratik, çaba ve öğrenme ile gelişebilirsiniz. Antrenörlerden veya deneyimli voleybolcuların rehberliği de size yardımcı olabilir.

Ali Peçen Voleybol Okulları'nda voleybol öğrenmeye doğru bir şekilde başlangıç yaparak lisanslı voleybolcu olabilir, voleybol yeteneklerinizi geliştirebilir ve iyi bir voleybolcu olabilirsiniz.

 

Son Maçlar
ABONE OL
Haberler ve ürünler hakkında bilgi almak istiyorsanız lütfen başvurunuz.